O nama

Kompanija MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) je jedna od vodećih Open Access izdavačkih kuća. Osnovana je u junu 1996. godine sa sedištem u Bazelu, Švajcarska. Trenutno objavljujemo preko 200 referentnih naučnih časopisa uz podršku preko 35 000 adakemiskih urednika. Preko 90% objavljenih radova dostupni su na Web of Science. Naš cilj je da služimo akademskoj zejednici i da podstaknemo razmenjivanje naučnih ideja i znanja u svim disciplinama.

Pored izdavaštva, nudimo i sledeće usluge:

  • Sciforum (sciforum.net) je platforma za akademsku komunikaciju i saradnju na kojoj naučnici besplatno mogu da kreiraju konferencije i učestvuju u grupnim diskusijama.
  • Prprints (preprints.org) je neprofitabilna platforma za brzu objavu rezultata istraživanja pre recenzijske obrade.
  • JAMS je sistem za dostavu naučnih radova, koji uključuje sve korake od podnošenja rada do publikacije, uključujuci i recenziju. Takodje nudimo i podršku za manje i srednje izdavače (https://www.mdpi.com/publishing_service).
  • Scilit (scilit.net) je sveobuhvatna, besplatna baza podataka koja indeksira naučne radove koristeći podatke iz Crossref-a i PubMed-a; sve nove publikacije se indeksuju na dnevnom nivou.
  • MDPI Books (mdpi.com/books) nudi izdavanje knjiga u open access formatu kako bi se promovisala razmena ideja i znanja u svim disciplinama.